Friday 2 March 2012

Babel tower

Μετά από πολλούς μήνες απραξίας, αδράνειας, νηφαλιότητας και βαρεμάρας, ήρθε ένα αναπάντεχα ικανοποιητικό χέσιμο να μου υπενθυμίσει ότι ακόμη αξίζει να χέζει κανείς. Εκεί που είχα χάσει κάθε ελπίδα, μια μικρή σπίθα αισιοδοξίας άστραψε στην ψυχή μου.

Όπως ξεκινάει κάθε μεγάλη ιστορία, είχα πάει να χέσω. Επειδή δεν είχα ιδιαίτερες ελπίδες, λόγω των πολυάριθμων συνεχόμενων συνηθισμένων χεσιμάτων που ρίχνω τις τελευταίες μέρες, είχα πάρει μαζί μου το κινητό μου για να παίζω κάτι να περνάω την ώρα που μάταια ξόδευα στην άλλοτε ένδοξη κατάλευκη χέστρα μου.

Για κάποιο μυστήριο λόγο, ενώ ένιωθα να κουβαλάω αρκετή ποσότητα πηχτού σκατού στα σωθικά μου, οι κουράδες αρνούνταν να κάνουν την ηρωϊκή έξοδο, χωρίς να μου έχουν αφήσει άλλη επιλογή από το να σφίγγομαι και να ξεφυσάω, σαν αποτυχημένος μποντιμπιλντεράς. Αποφάσισα να χαλαρώσω σώμα και πνεύμα παίζοντας ping pong στο κινητό. Είχα περάσει δυο πίστες και νίκησα τον Κινέζο και τον Ιταλό αντίπαλο όταν, ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση ή οποιαδήποτε χειροπιαστή ένδειξη, μια μεγάλη κουράδα πραγματοποίησε την ηρωϊκή κατάβαση στο φιλόξενο πορσελάνινο στρώμα, που χαράζει το μονοπάτι στο σκατόνερο. Ένας ηχηρός παφλασμός συνοδευόμενος από αρκετές σταγόνες  μπλουπονέρι που βρέξανε τα κωλομέρια ήταν αρκετός για να ξενερώσω. Περιμένοντας να στεγνώσει το σκατόνερο που με πιτσίλισε, συνέχισα να παίζω ping pong για να ξεχαστώ.

Για κάποιο περίεργο λόγο, όμως, είχα μια προαίσθηση πως το έργο μου δεν είχε τελειώσει. Κάτι μέσα μου σιγομουρμούριζε πως αυτός ο ένδοξος κώλος έχει πολλά να προσφέρει ακόμη. Στο κάτω κάτω, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που κάθε χέσιμο ήταν μια μαγική οπτασία με κινέζικα πυροτεχνήματα που σκάνε όλα μαζί και στο τέλος σχηματίζουν έναν περίτεχνο δράκο στην άκρη του ουρανού. Είχα λόγους να πιστεύω πως σήμερα ο κώλος μου θα επιβεβαιώσει την υστεροφημία του.

Δεν με απογοήτευσε. Σύντομα ένιωσα ένα μεγάλο, κυλινδρικό και συμπαγές σκατό να αδημονεί να εκτοξευτεί με φόρα στο υπερπέραν. Ένα διακριτικό γουργουρητό από το έντερο ήταν το τελευταίο σινιάλο πως οι επιβάτες έχουν πάρει θέση και το όχημα είναι έτοιμο για μια εκρηκτική αναχώρηση. Με πολύ λίγη προσπάθεια ξεκίνησε να ρέει, αργά, σταθερά, ομάλα και σχεδόν τέλεια, μια απροσδιόριστης ποσότητας μάζα σκατού. Όταν σταμάτησα, σκέφτηκα να σφιχτώ κι άλλο και να προσπαθήσω να αποβάλλω τυχόν κρεμόμενα υπολείματα. Όσο κι αν δεν ήθελα να το πιστέψω, κάθε σφίξιμο κατέληγε σε περισσότερο σκατό που έρεε αδιάκοπα μέχρι να μείνω χωρίς ανάσα. Όσες φορές και να έσπρωχνα, δεν μπορούσα να δώσω ένα τέρμα σε αυτό το ασταμάτητο ρεύμα. Παρ'όλο που κάθε φορά η ροή ήταν εμφανώς μειόμενη, πάντα υπήρχε κάτι που θα έβγαινε, σαν τελειωμένο σωληνάριο οδοντόκρεμας που όσες φορές και να σφίξεις, πάλι έστω και ελάχιστη οδοντόπαστα θα καταφέρεις να βγάλεις.

Μετά από αρκετές απόπειρες, όταν πια ένιωσα πως είχα αδειάσει, δεν παρέλειψα να βγάλω φωτογραφία το αποτέλεσμα.


Όπως συνηθίζεται μετά από ένα τέτοιο σπάνιο χέσιμο, η στοίβα των κουράδων ξεπερνούσε σε ύψος το νερό της τουαλέτας.

Επειδή ένιωθα το σκατό πηχτό όσο έχεζα, δεν έκανα καν τον κόπο να σκουπιστώ. Αποχαιρέτησα το δημιούργημα που τόσο υπομονετικά εκπόνησα, τράβηξα καζανακι και πήγα κατευθείαν στη μπανιέρα να κάνω ντουζ.

6 comments:

  1. -Αμάρτησες για την κουράδα σου!
    -Εγώ, παίρνω την..... κουράδα μου και φεύγω!
    -Όχι τόσο για σένα, για τη φουκαριάρα την..... κουράδα σου!
    Χα!Χα!

    ReplyDelete
  2. Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο, έπεσα σήμερα πάνω σου.

    Σπατάλησα μισή ώρα από τη ζωή μου για να φτιάξω e-mail και λογαριασμό στο wordpress, μόνο και μόνο για να σου πω ότι..

    ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ! .+-

    ReplyDelete
  3. Μας λειπεις.χεζω και αχορταγα διαβαζω την εξιστορηση των επικων σου αφοδευδεων που με συγγραφικη δεινοτητα καταθετεις.ανυπομονω για επομενους ακαδημαικους περιπστους φιλοσοφωντας στην στοργικα αγκαλη της λεκανης

    ReplyDelete
  4. H sxesi poy anaptyssetai metaksy enos gnisiou arsenikou kai tis latremmenis tou lekanis, mporei na perigrafei mono me ennoies vathias, alithinis kai aney orwn agapis.

    ReplyDelete
  5. Υπέροχο το κείμενο σου. Το διαβάζω κάθε φορά που πάω παραλία. Το χέσιμο είναι ζωή, το χέσιμο είναι υγεία, το χέσιμο είναι ηδονή

    ReplyDelete